Blogg - Senaste nytt

Spelschema 2023

Under 2023 väljer vi att genomföra en del mindre men även större justeringar i spelschemat. Detta gör vi för att vi tror och hoppas att tävligen ska bli än mer attraktiv där vi ger mer utrymme för samtliga deltagare, både i 1vs1 och 6vs6. Nedan följer samtliga förändringar som rör spelschemat för 2023:

1vs1

  • Kvalet i 1vs1 spelas på en egen dag som är torsdagen, dvs VMs invigningsdag. Kvalet spelas enligt ett system som kallas Swiss-System. Detta ger samtliga deltagare i 1vs1 fler matcher och tar fram de bästa spelarna på ett mer rättvist sätt än vid ett direktutslag, Mer info om hur Swiss-System spelas finns under fliken “Tävlingsinfo 1vs1”.
  • Slutspel 1vs1 spelas på fredag eftermiddag från klockan 14:00 enligt ett traditionellt slutspel med de 32 bästa spelarna från torsdagens kval. Mer info om slutspelet finns under fliken “Tävlingsinfo 1vs1”.

6vs6

  • Vinnaren av Lilla VM 6vs6 på fredagen vinner en plats till lördagens gruppspel och får därmed chansen att tävla vidare om världsmästartiteln.
  • Tidsbegränsning på 75 minuter i gruppspelet på lördagen, Lagen ansvarar själva för tidtagning och vid händelse av att tiden går ut så införs Tie break. Mer info om hur Tie break går till finns under fliken “Tävlingsinfo 6vs”. Anledningen till att detta införs är för att kunna hålla tidsschemat för tävlingen och att kunna avgöra finalerna i rimlig tid.